“Hindistan'la gerilim nükleer savaşa yol açabilir”

“Hindistan'la gerilim nükleer savaşa yol açabilir”

PeyamaKurd - Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’la Pakistan arasındaki gerilimin nükleer savaşa yol açabileceğini söyledi.

Hindistan, dün Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Yeni Delhi hükümeti bu adımın Pahalgam’daki saldırıya bir misilleme olduğunu ve ‘sorumlulardan hesap sorulacağını’ bildirdi. 

Hint ordusu, ‘terör yapılanması’ diye nitelediği dokuz hedefi vurduğunu açıklarken Pakistan yönetimi saldırılarda sivillere ait altı noktanın hedef alındığını ve 26 kişinin öldüğünü duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın beş savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı. Yeni Delhi yönetimi bu bilgiyi teyit etmedi.

Asıf, saldırı sonrası Hindistan’la artan gerilime dair konuştu.

İki ülke arasında nükleer savaş ihtimalinin kesinlikle mevcut olduğuna dikkat çeken Asıf, “Eğer Hindistan, bölgeye topyekün bir savaş dayatırsa ve bu tür tehlikeler ortaya çıkarsa, o zaman her an bir nükleer savaş patlak verebilir” dedi.

Asıf, Hindistan hükümetinin Pakistan’ı nükleer savaşa doğru itmesi halinde, Hindistan’ın ‘tüm sonuçlarına katlanacağını’ söyledi.

Her iki ülke de nükleer savaş başlığı olan ülkeler arasında.

Bu Haber 310 defa okunmuştur.