İmamoğlu’ndan ‘Abdullah Zeydan’ açıklaması: Kabul edilemez!

İmamoğlu’ndan ‘Abdullah Zeydan’ açıklaması: Kabul edilemez!

PeyamaKurd – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmî olmayan sonuçlara göre Van’da seçimi kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptali hakkında X hesabından bir yazı paylaştı. İmamoğlu, kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

İmamoğlu, “Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek  Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız” diye belirtti.

Şöyle devam etti: “Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terk edip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum.”

AK Parti Van adayı Abdulahat Arvas %27,15 oranında oy almıştı. DEM Parti adayı Abdullah Zeydan ise %55,48 oranında oy almıştı. İl Seçim Kurulu mazbatayı seçimi kaybeden AK Parti Van adayı Arvas'a verdi.

DEM Parti ayrıca Van'ın 14 ilçesinin tamamını kazanmıştı.