İsrail-İran gerilimi: İngiltere’den açıklama

PeyamaKurd - İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği ilk telefon görüşmesinde, Ortadoğu’daki gerilimin düşürülmesi ve diplomasinin önceliklendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan açıklamaya göre, iki lider görüşmelerinde bölgesel güvenlik, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması ve çatışmaların sona erdirilmesine yönelik adımları ele aldı.
Starmer, İsrail’in meşru müdafaa hakkını desteklediklerini belirtti ancak İran’ın nükleer programına ilişkin derin endişelerini de dile getirdi.
Starmer, Gazze ve çevresindeki gerginliğin daha da tırmanmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyerek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.
Bu Haber 80 defa okunmuştur.




