Rojava | Haseke’de bir büfeye bombalı saldırı

PeyamaKurd - Rojava’nın Haseke kentinde bir büfeye atılan ses bombasının patlaması sonucu en az bir kişi yaralandı.
Haseke güvenlik güçlerinin (Asayiş) yaptığı açıklamaya göre, dün akşam tam saat 21:00'de, motosikletli iki kişi Haseke şehir merkezindeki ‘’4 Nisan Parkı'’nda bulunan bir büfeye ses bombası attı. Bunun sonucunda bir sivil karnından ve ayağından isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle yaralandı.
Asayiş'e göre, saldırıyla ilgili soruşturma başlatılırken, yaralı tedavi için hastaneye kaldırıldı.
Açıklamada ayrıca, "İlk bilgiler, olayın yaralanan kişi ile saldırganlar arasında önceki gece yaşanan bir tartışmadan kaynaklandığını gösteriyor" denildi.
Söz konusu saldırı, Suriye'de Kürtlerin kontrolündeki bölgelerde yaşanan bir dizi saldırının ortasında gerçekleşti; bu saldırılar büyük ölçüde IŞİD’e atfediliyor ve örgütün Beşar Esad rejiminin düşüşünün ardından artan istikrarsızlığın yarattığı güvenlik boşluğundan yararlanma çabalarına bağlanıyor.
Bu Haber 59 defa okunmuştur.




