Şam ve Rojava temsilcileri görüştü: Hangi konularda anlaşıldı?

PeyamaKurd - Suriye hükümeti ile Rojava Özerk Yönetimi temsilcilerinin, dün Halep’te bir araya geldiği bildirildi. Görüşmede, 1 Nisan’da imzalanan anlaşmanın uygulanması ve komitelerin kurulması için mutabakat sağlandı.
Suriye geçiş hükümeti yetkilileri ile Rojava Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) temsilcileri Halep’te dün akşam saatlerinde bir araya geldi.
Şam ve Özerk Yönetim’in yetkilileri, 1 Nisan’da varılan anlaşmanın uygulanmasını izlemek ve Halep’teki gerilimi azaltmak amacıyla bir toplantı icra edildi.
Hangi konularda mutabakata varıldı?
Toplantıda özellikle Şam güçlerinin Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinin çevresinde yaptığı askerî yığınak ve takviyelerin yarattığı gerginlikler masaya yatırıldı. Taraflar, 1 Nisan’da imzalanan ve 14 maddeden oluşan anlaşmanın kesintisiz uygulanması için adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.
Bu Haber 362 defa okunmuştur.Ayrıca, anlaşmanın hayata geçirilmesini takip edecek ortak komitelerin oluşturulma mekanizması gündeme geldi. Taraflar, geçiş hükümetinin bölgedeki askerî yığınak ve tırmanışı durdurması, gerginlik ve çatışma ihtimalinin sonlandırılması, ayrıca ilgili komiteler arasında düzenli toplantılar yapılması konusunda mutabakata vardı.





