Erdoğan: Kürdistan Bölgesi'ne desteğimiz devam edecek

Erdoğan: Kürdistan Bölgesi'ne desteğimiz devam edecek

PeyamaKurd - Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirme arzusunda olduklarını ve her zaman bölgede barış ve istikrar unsuru olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarının ardından akşam saatlerinde başkent Erbil’e geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinde Kürdistan Bölgesi hükümetindeki bakanlar ve iki taraftan üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirme arzusunda olduğunu yineleyerek, Kürdistan Bölgesi'nin her zaman bölgede barış ve istikrar unsuru olduğunu vurguladı.

Erdoğan: Desteğimiz devam edecek

Erdoğan ise ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam edeceğini, her alanda işbirliğine ve ilişkileri daha da geliştirmeye hazır olduğunu yineledi. 

Erdoğan, bölgede barış ve istikrarın korunması, sorunların çözülmesi ve toplulukların haklarının güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.