Hewramani: Maaşların gönderilmemesi için hiçbir mazeret kalmadı

Hewramani: Maaşların gönderilmemesi için hiçbir mazeret kalmadı

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Peşawa Hewramani, memur maaşlarının gönderilmesinde engel yaratan tüm sorunların çözüldüğünü bildirerek, Bağdat'ın maaşları göndermemesi için hiçbir neden kalmadığını belirtti.

Hewramani, Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulunun bugün gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantısının detaylarına dair basına açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Benim Hesabım projesi, bütçe, çiftçilerin durumu ve sözleşmeli personel meselesinin masaya yatırıldığını bildiren Hewramani, nisan ayı maaşların gönderilmesinde yaşanan gecikmenin Benim Hesabım projesiyle aynı amacı taşıyan “Tatwin Projesi” ve iç gelirlerle ilgili olduğunu ifade etti.

Maaş gönderme konusunda herhangi bir engel kalmadığını aktaran Hewramani, “Şu anda Benim Hesabım projesine bir devlet bankası da katıldı, ayrıca yurt içi gelir konusunda da daha önce anlaşmaya varıldı. Bu nedenle Federal Maliye Bakanlığının Kürdistan Bölgesi memur maaşlarının bir an önce göndermesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin Benim Hesabım projesinin sorumlularına TBI Bank ile iş birliği yapmaları ve süreci hızlandırmaları talimatı verdiğini kaydeden Hewramani, hiçbir memurun belirli bir bankada hesap açmaya zorlanmayacağının altını çizdi.

Ayrıca Hewramani, “Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bu kabinesi bahaneleri kesen kabine haline geldi. Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarını gönderilmemesi için hiçbir bahane kalmamıştır" dedi.