Mesud Barzani, İspanya'nın Irak Büyükelçisi ile görüştü

Mesud Barzani, İspanya'nın Irak Büyükelçisi ile görüştü

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani, görevinin sona ermesi dolayısıyla kendisini ziyaret eden İspanya'nın Irak Büyükelçisi Pedro Martinez-Avial ile görüştü.

Başkan Barzani'nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani, bugün Salahaddin’de İspanya'nın Irak Büyükelçisi ile  bir araya geldi.

Görüşmede İspanya Büyükelçisi Martinez-Avial, Başkan Barzani'ye, Kürdistan halkının yaşadığı zorlukların farkında olduğunu ve Kürt halkının direniş ruhunu takdir ettiğini belirtti.  Ayrıca kaydettiği gelişme ve ilerlemelerden dolayı Kürdistan Bölgesi’ne övgüde bulunarak, Irak'ın diğer bölgelerine örnek olarak tanımladı.

Irak'taki siyasi durum ve Kürdistan Bölgesi ile federal hükümeti arasındaki ilişkilerin de ele alındığı görüşmede Başkan Barzani, Kürdistan halkının tüm Irak'ta istikrarın sağlanması için verdiği mücadeleye ve sayısız fedakarlığa işaret ederek, herkesin tarihten ve hatalardan ders alması gerektiğini vurguladı. Irak'taki sorunları çözmenin, istikrar ve kalkınmayı sağlamanın en iyi yolunun diyalog ve anlayış olduğunu yineledi.

Görüşmenin bir diğer bölümünde bölgedeki durum ve Kürdistan Bölgesi ile İspanya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.