Ersun Yanal, milli takımın Kürt yıldızını aradı: Amedspor'da buluşalım!

Ersun Yanal, milli takımın Kürt yıldızını aradı: Amedspor'da buluşalım!

PeyamaKurd - Amedspor, yeni sezona çok sıkı hazırlıklar yaparken, ilk etapta Ersun Yanal ile anlaşması, Trendyol 1. ligindeki rakiplerine de gözdağı verdi. Yanal ise, yeni sezonda kadrosunda yer almasını istediği futbolcularla iletişime geçti.

Diyarbakır ekibi, 1. Lig'de zirveye oynamayı hedefine koydu. Şimdiden Süper Lig'e çıkmanın planlarını yapan Amedsporlu yöneticiler, transferde de ince eleyip sık dokuyor. İlk gözlerine kestirdikleri isim ise Livan Burcu oldu. Almanya 3. Lig ekiplerinden Sandhausen'de forma giyen 19 yaşındaki oyuncu için Ersun Yanal da olumlu rapor verdi.

Daha önce Amedspor yönetiminin temas kurduğu Livan Burcu ile Ersun Yanal da bir görüşme yaptı. U-21 Milli Takımı'nın Kürt asıllı yıldızını Amedspor’a davet etti. Livan Burcu'nun oynadığı Sandhausen takımı, oynadığı 3'ligde geçen sezonu 56 puanla 8. sırada tamamladı.

28 Eylül 2004 doğumlu olan Livan Burcu, Almanya'nın Main kentinde doğdu. 1.78 boyunda olan Livan Burcu, sol kanat mevkiinde oynuyor. Bu yıl Türkiye U21 Milli Takımıyla çıktığı 2 maçta gol kaydetmezken, oynadığı oyunla büyük beğeni kazandı.

Piyasa değerinin 350 bin avro olduğu öğrenilen Livan Burcu'nun da Kürt kökenli olması nedeniyle Amedspor'un teklifine sıcak baktığı belirtildi.