İran'dan İsrail'e tehdit: Nükleer doktrini değiştiririz!

İran'dan İsrail'e tehdit: Nükleer doktrini değiştiririz!

PeyamaKurd - İran, 'varoluşu tehdit edilirse' nükleer doktrini değiştireceği konusunda uyardı. Hamaney'in danışmanı, İsrail'in nükleer tesisleri hedef alması durumunda İran'ın 'başka seçeneği kalmayacağını' ifade etti.

Hamaney'in danışmanlarından Kemal Harrazi 'Nükleer bomba yapma konusunda bir kararımız yok ancak İran'ın varlığı tehdit edilirse askeri doktrinimizi değiştirmekten başka seçeneğimiz olmayacak' dedi.

İran'ın Öğrenci Haber Ağı Harrazi'nin 'Nükleer tesislerimize Siyonist rejimin saldırması durumunda caydırıcılığımız değişecektir' dediği bildirdi. Bu sözler İran'dan açık bir gözdağı olarak yorumlandı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) resmi ölçütüne göre, mevcut nükleer malzeme daha da zenginleştirilirse, bu miktar iki nükleer silah için yeterli olacaktır.

İran ile İsrail arasındaki gölge savaş, Nisan ayında, İsrail'in, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik binasına düzenlediği ve aralarında iki generalin de bulunduğu İran İslam Devrim Muhafızları'ndan (IRGC) yedi kişinin öldüğü şüpheli saldırının ardından açık bir çatışmaya dönüştü.