"Petrol ihracatının yeniden başlaması için yeni görüşmeler yapılıyor"

"Petrol ihracatının yeniden başlaması için yeni görüşmeler yapılıyor"

PeyamaKurd - Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Sözcüsü Myles Caggins, Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatının yeniden başlaması için yakın gelecekte yeni görüşmelerin yapılacağını dile getirdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Washington ziyareti ve Kürdistan petrolünü ihraç etme çabalarına dair olarak açıklamalar yaptı.

Sözcü Caggins, Sudani ile ABD Başkanı Joe Biden’ın, Kürdistan Bölgesi'nden Türkiye'ye petrol ihracatının yeniden başlatılması konusunu görüştüğünü hatırlatarak, “Irak Başbakanı Sudani’nin Başkan Biden'la görüşmesi iyi bir gelişmeydi. Kürdistan Bölgesi'nden Türkiye-Irak boru hattı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlamasının her iki lider için de önemli olduğunu herkes biliyor.

Birkaç ay önce petrol ihracatı konusunun Sudani ile Biden görüşmesinin gündeminde yer alacağından emin değildik; Ancak görüşmede bu da ele alındı. Beyaz Saray, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı" diye belirtti.

“Anlaşmaların bu şekilde kalmasını istiyoruz"

“Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani'nin, hatta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da (petrol ihracatı) sürecin yeniden başlaması çağrıda bulunduğu” bildiren Caggins, askıya almanın Irak'a 14 milyar dolar değerinde zarar verdiğini ifade etti.

APIKUR olarak yeni anlaşma için gerekenleri yaptıktıklarını kaydeden Caggins, “Anlaşmaların bu şekilde kalmasını istiyoruz. Petrolü tekrar boru hattıyla gönderirsek kimin haklarımızı ödeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Yeni anlaşmaya varılmasını umuyoruz" dedi.