ABD’den İran çıkarması: Bölgeye ek güç sevk ediyor

Yayınlanma Tarihi :
ABD’den İran çıkarması: Bölgeye ek güç sevk ediyor

PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik müdahale tehditlerinin ardından Washington yönetiminin Ortadoğu’daki askeri varlığını artırdığı bildirildi.

Axios’ta yer alan haberlere göre, “USS Abraham Lincoln” uçak gemisi ve ona eşlik eden savaş gemileri Güney Çin Denizi’nden bölgeye intikal ediyor.

Nükleer enerjiyle çalışan uçak gemisi USS Abraham Lincoln binlerce askeri personel ile çok sayıda savaş uçağı taşıma kapasitesine sahip. Geminin bir hafta içinde Ortadoğu’ya ulaşması bekleniyor.

New York Times gazetesi, bölgeye ek silah ve savunma sistemlerinin de gönderildiği kaydedilirken, Pentagon’dan sevkiyata ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İran’da Aralık ayı sonunda başlayan ve ekonomik kriz, yüksek enflasyon ile yönetimden duyulan memnuniyetsizlik nedeniyle büyüyen kitlesel protestoların ardından Trump yönetimi Tahran’a defalarca müdahale tehdidinde bulunmuştu.