Beyaz Saray: "Trump, Rusya-Ukrayna konusunda artık söz değil eylem istiyor"

Yayınlanma Tarihi :
Beyaz Saray: "Trump, Rusya-Ukrayna konusunda artık söz değil eylem istiyor"

PeyamaKurd - Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, hafta sonu Avrupalı ve Ukraynalı temsilcileri bir araya getirecek müzakerelere ilişkin, “Başkan, artık söz değil eylem istiyor" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, hafta sonu Avrupalı ve Ukraynalı temsilcileri bir araya getirecek müzakerelere ABD olarak katılıp katılmamayı değerlendirdiklerini belirterek, “Başkan (Donald Trump), bu savaşın her iki tarafına da son derece kızgın ve sadece toplantı yapmak için yapılan toplantılardan bıkmış durumda. Başkan, artık söz değil eylem istiyor" diye aktardı.

Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, basın brifinginde Rusya-Ukrayna Savaşı’na ve halen devam eden müzakere sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Trump’ın, 20 maddelik barış planına Ukrayna’nın dün gönderdiği yanıtların farkında olduğunu dile getiren Leavitt, Trump’ın bu konudaki düşüncesinin ne olduğuyla ilgili yorum yapmayacağını belirtti.

Trump’ın hem Rusya’ya hem de Ukrayna’ya “kızgın” olduğunu vurgulayan ABD’li Sözcü, “Gerçek barışın sağlanabileceğine inanıp inanmadığımız halen belirsiz. Başkan, bu savaşın her iki tarafına da son derece kızgın ve sadece toplantı yapmak için yapılan toplantılardan bıkmış durumda. Başkan, artık söz değil eylem istiyor. Bu savaşın sona ermesini istiyor" dedi.