Refah Sınır Kapısı iddiası: İsrail ve Mısır arasında anlaşmazlık! 

Yayınlanma Tarihi :
Refah Sınır Kapısı iddiası: İsrail ve Mısır arasında anlaşmazlık! 

PeyamaKurd - İsrail basını, Gazze Şeridi'nin Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı'ndan geçecek kişi sayısına ilişkin İsrail ile Mısır arasında görüş ayrılıkları yaşandığı iddiasında bulundu.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Refah Sınır Kapısı'nın 1 Şubat'ta her iki yönde açılması beklenirken giriş ve çıkış yapacak kişiler konusunda İsrail ile Mısır arasında anlaşmazlık olduğu belirtildi.

Refah Sınır Kapısı'nın açılışı konusunda hazırlıklar sürerken, sınır kapısından günlük giriş ve çıkış yapacak kişi sayısı konusunda Kahire ve Tel Aviv arasında anlaşmazlık çıktığı aktarıldı.

Haberde, "İsrail Gazze'den çıkanların sayısının girenlerden fazla olmasını isterken, Mısır, Gazze'den göçün teşvik edileceği sessiz bir girişimden endişe ederek giriş ve çıkış yapacak kişilerin sayısının eşit olması konusunda ısrar ediyor” denildi. 

Taraflar arasındaki bu anlaşmazlığı gidermek için diplomatik girişimlerin sürdüğü ifade edilirken, Mısır'dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.