PeyamaKurd - Rusya Ukrayna savaşı sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bugün erken saatlerde Rusya’nın 430 insansız hava aracı (İHA) ve 18 füzeyle saldırı düzenlediğini, bunun başkent Kiev’e yönelik şimdiye kadarki en büyük saldırılardan biri olduğunu bildirdi.
Rusya’nın saldırılarında Kiev’de 6, güney bölgelerde ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Güneyde ayrıca enerji tesislerinin, apartmanların ve altyapının hedef alındığı bertildi.
Zelenskiy, “Rusya’yı bu savaşı bitirmeye ancak baskı, yaptırımlar ve güç zorlayabilir; bu savaşa hiç kimsenin ihtiyacı yoktu” diye söyledi.
Bu arada Rusya’nın saldırıları sırasında Azerbaycan’ın Büyükelçilik binası da isabet aldı. Azerbaycan Rusya’ya nota verdi.
Rusya Savunma Bakanlığı ise, Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik saldırılarına yanıt olarak, birliklerinin Ukrayna’nın enerji tesislerini ve silah üretim kompleksini yüksek hassasiyetli silahlarla vurduğunu aktardı