"Suriye’nin bölünmesini reddediyoruz, 10 mart anlaşmasına bağlıyız"

Yayınlanma Tarihi :
"Suriye’nin bölünmesini reddediyoruz, 10 mart anlaşmasına bağlıyız"

PeyamaKurd - Rojava Özerk Yönetimi Başkan Yardımcısı Hamdan El Abid, DSG’nin Suriye’nin bölünmesine karşı olduğunu ve Şam ile imzalanan 10 Mart Anlaşması’nın uygulanmasında ısrarcı olduklarını söyledi.

El Abid,  Suriye’nin bölünmesini ya da dış müdahaleyi kesin bir dille reddettiklerini açıkladı.

El-Abid, Çarşamba günü Al Arabiya/Al Hadath kanalına Rakka’dan yaptığı açıklamada, Şam yönetimiyle varılan 10 Mart Anlaşması’nın hayata geçirilmesi konusunda uzlaşı umudunu koruduklarını belirtti.

El-Abid, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), Rojava'da terörle mücadele amacıyla bölgedeki tüm toplumsal kesimleri kapsayan bir yapı olduğunu vurguladı.

DSG’nin, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi arasında 10 Mart’ta imzalanan anlaşmanın sonuçlarına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.