AB, IŞİD ve El Kaide'ye yönelik yaptırımları uzattı

AB, IŞİD ve El Kaide'ye yönelik yaptırımları uzattı

PeyamaKurd - Avrupa Birliği (AB), terör örgütleri IŞİD ve El Kaide ile bu örgütlerle bağlantılı kişi, grup ve kuruluşlara yönelik yaptırımların süresinin 31 Ekim 2026'ya kadar uzatıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği  terör örgütleri IŞİD ve El Kaide ile bu örgütlerle bağlantılı kişi, grup ve kuruluşlara yönelik yaptırımların süresini 31 Ekim 2026'ya kadar uzattı.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, halihazırda yaptırım listesinde bulunan 15 kişi ve 7 grubun alınan karardan etkileneceği belirtildi.

Açıklamada, terör örgütleri IŞİD ve El Kaide ile bu örgütlerle bağlantılı kişi, grup ve kuruluşlara yönelik yaptırımların süresinin 31 Ekim 2026'ya kadar uzatıldığı aktarılarak, "AB, terör saldırıları planlayarak, finanse ederek, uygulayarak ve dünya çapında terör propagandası yaparak uluslararası barış ve güvenliği tehdit edenlere karşı harekete geçme kararlılığını sürdürmektedir” dedi. 

Bu Haber 60 defa okunmuştur.