ABD Hazine Bakanı'ndan Fed ve tarife değerlendirmesi

ABD Hazine Bakanı'ndan Fed ve tarife değerlendirmesi

PeyamaKurd - ABD Hazine Bakanı'ndan Fed ve tarife değerlendirmesi ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, gümrük vergisi gelirlerinde artışın devam edeceğini belirtti.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Salı günü yaptığı açıklamada, Hazine Bakanlığı'nın şu anda rekor seviyede gümrük vergisi geliri topladığını ve gelecek ay daha da artış beklendiğini söyledi.

Bessent, bugün düzenlenen kabine toplantısında, "Eylül ayında gümrük vergisi gelirlerinde artış göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bessent, aynı toplantıda Fed'in hükümet çerçevesindeki pozisyonuna da değinerek, "Fed'in bağımsızlığı siyasi bir düzenlemeden kaynaklanıyor" dedi. Merkez bankasının etkinliği için kamuoyu güveninin temel olduğunu vurgulayan Bessent, "Fed'e itibar kazandıran tek şey kamuoyunun güvenidir" ifadesini kullandı.

Bu Haber 116 defa okunmuştur.