BM'den İsrail'e uyarı!

PeyamaKurd - Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, Güvenlik Konseyi'ni, İsrail'in Gazze'yi kontrol altına alma planının yeni bir felakete yol açabileceği konusunda uyardı.
10 Ağustos 2025 Pazar günü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Gazze'deki durum ve özellikle İsrail'in şeridin tamamını kontrol etme planı üzerine acil bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenča, "Eğer bu planlar uygulanırsa, Gazze'de büyük bir felaket yaratacak, yansımaları tüm bölgeye yayılacak ve sivil halkın yerinden edilmesine, katliamlara ve yıkıma neden olacaktır" dedi.
Geçtiğimiz Cuma günü, İsrail Başbakanlık Ofisi yaptığı bir açıklamayla Gazze planının onaylandığını duyurmuştu.
Bu Haber 135 defa okunmuştur.




