Hamas, 10 rehineyi serbest bırakmayı kabul etti

PeyamaKurd - Gazze'de ateşkes için müzakereler sürerken, Hamas bu kapsamda 10 rehineyi serbest bırakmayı kabul ettiğini duyurdu, İsrail'in "görüşmeleri zorlaştırdığını" açıkladı.
Hamas, müzakereler kapsamında 10 rehineyi serbest bırakmayı kabul ettiğini açıkladı. Ancak Hamas yetkilileri, insani yardımların bölgeye ulaştırılması, İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesi ve ateşkesin garantileri gibi konuların hâlâ tartışıldığını ifade etti.
Hamas, İsrail’in tutumunun görüşmeleri zorlaştırdığını da belirterek, ateşkes anlaşmasına varılması için kritik başlıkların çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.
Bu Haber 152 defa okunmuştur.Hamas yetkilisi Taher al-Nunu, "Halkımızı korumak, soykırım suçunu durdurmak ve savaş tamamen sona erene kadar yardımların serbest ve onurlu bir şekilde girişine ve akışına izin vermek için gerekli esneklik gösterildi" dedi.





