Nepal'de protestocular cezaevlerini bastı: 15 binden fazla firar!

Nepal'de protestocular cezaevlerini bastı: 15 binden fazla firar!

PeyamaKurd - Nepal'de sosyal medyaya erişim yasağı nedeniyle başlayan ve 31 kişinin ölümüne neden olan hükümet karşıtı gösterilerde ülke genelindeki hapishanelerden 15 binden fazla mahkum firar etti. 

Ülke medyasına göre, Nepal'de 31 kişinin ölümüne neden olan protestolar, Başbakan Khadga Prasad Sharma Oli ve birçok bakanın istifasına rağmen şiddetini artırarak ülkede güvenlik krizine yol açtı. 

Hapishane tesislerine baskın düzenleyen protestocuların idari binaları ateşe vermesi ve geçişleri açık bırakması sonucu ülke genelinde 25'ten fazla hapishaneden toplamda 15 bini aşkın mahkum kaçtı. 

Nepal'deki protestolar

Nepal'de, 4 Eylül'de Facebook, Instagram, WhatsApp, YouTube, X, Reddit ve LinkedIn platformlarına, Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığına kayıt için verilen süre içinde başvuru yapılmadığı gerekçesiyle erişim engellenmişti. 

Bu engelin ardından halk sokaklara dökülmüştü. Çoğunluğu gençlerden oluşan göstericiler, yolsuzluk iddialarının yanı sıra sosyal medya yasağını protesto etmek için parlamento binasına doğru yürüyüşe geçmişti. Ülkedeki protesto ve eylemler aktif olarak sürüyor. 

Bu Haber 142 defa okunmuştur.