Salman Rüşdi'yi bıçaklayan saldırgana 25 yıl hapis

Salman Rüşdi'yi bıçaklayan saldırgana 25 yıl hapis

PeyamaKurd - ABD’nin New York eyaletindeki bir konferansta yazar Salman Rüşdi’ye saldıran ABD’li Hadi Matar’a 25 yıl hapis cezası verildi.

Lübnan asıllı 27 yaşındaki Matar, 12 Ağustos 2022’de New York eyaletinde konuşma yaptığı sırada Rüşdi’yi karın, boyun ve yüzünden toplamda 15 kez bıçaklamıştı. 

Olay sırasında 75 yaşındaki yazar, bir gözünü kaybetmişti. Saldırı sonrasında BBC’ye konuşan yazar, gözünün ‘rafadan yumurta gibi’ yanağından sarktığını ve gözünü kaybetmenin üzüntüsünü her gün yaşadığını söylemişti.

Üç ay önce cinayete teşebbüsten suçlu bulunan Matar, Chautauqua bölge mahkemesindeki bugünkü karar duruşmasında 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İddianameye göre Matar’ın Rüşdi’ye saldırmasındaki motivasyon, Hizbullah’ın o dönemki lideri Hasan Nasrallah’ın 2006’daki bir konuşmasından kaynaklanıyordu. 

Bu Haber 203 defa okunmuştur.