Van’da İran Konsolosluğu açıldı
 
					PeyamaKurd - Van TSO’nun girişimleri sonrası Van’da İran konsolosluğu açıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva konuya dair konuştu.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla haberi duyurarak görüntülü mesaj yayınladı.
Takva görüntülü mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün yeni bir müjdenin paylaşımını yapmak üzere huzurlarınızdayım. Oldukça heyecanlı ve tarihi bir günün içerisinde bulunuyoruz. 2015 yılından bu yana gündemimizde olan ve sınır kenti olmamız hasebiyle Van’da bulunması gerektiğine inandığımız, bunu her platformda ısrarla ve inatla dile getirdiğimiz İran İslam Cumhuriyeti Van Konsolosluğu’nun resmen açıldığını ve bugün itibariyle konsolosluk için bir mekân arayışı içerisinde olduğumuzu Van Valisi Sayın Ozan Balcı’dan öğrenme imkânım oldu.”
“Çok büyük katkı sağlayacaktır”
Heyecan verici bir süreç olduğunu söyleyen Takva, “Dış İşleri Bakanlığımızın Van Bölge Temsilciliğinin açılıyor olması eş zamanlı İran İslam Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun da artık Van’da faaliyet göstereceğini, bunun özellikle Van’ın sınır kenti olması ve sınır kenti avantajlarından yararlanmasına çok büyük katkı sağlayacağı bilinciyle hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.
Bu Haber 54 defa okunmuştur. 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					