Brent petrolde zirve, Dolar, Euro ve altında yükseliş!

Brent petrolde zirve, Dolar, Euro ve altında yükseliş!

PeyamaKurd - Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle küresel piyasalarda petrol başta olmak üzere farklı emtia sınıflarındaki yükselişler risk iştahını olumsuz etkiledi.

Altının ons fiyatı 1.950 doları gördü. Brent petrol de 111 doların üzerine yükseldi. Petrol ise, 2014'ten bu yana en yüksek seviye olan 111 doların üzerine çıktı.

Rusya-Ukrayna savaşında, çatışmaların artmasıyla yıkıcı evrelere geçildiği endişesi küresel piyasalarda risk algısının yüksek seyretmesine neden oluyor.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın rezervlerdeki petrolün bir kısmını serbest bırakma kararına karşılık petrol bugün de yüzde 3,2 değer kazancıyla Temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviye olan 111 doların üzerine çıktı. 

Brent petrolün varil fiyatı 110 doları aşarak yaklaşık 8 yılın zirvesine yükseldi.

Haftaya 14 liranın üzerinde başladıktan sonra 13,80 seviyelerine çekilen dolar/TL, dün sabah saatlerinde de benzer seviyelerde seyretti.

Dolar/TL 13,92;

Euro/TL ise 15,58 civarında işlem gördü.

Altın piyasasında en düşük “gram” 852 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 5.739 TL.

Dün tahvil piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantısında 50 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamalar ortadan kalkarken, bugün itibarıyla yüzde 92 ihtimalle Fed'in 25 baz puan faiz artıracağı tahmin ediliyor.