Başkan Barzani ve Ali Karadaği Suriye’deki Kürtlerin geleceğini görüştü

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Dr. Ali Karadaği, Suriye Kürtlerinin geleceğini görüştü.
Mesud Barzani, 6 Mayıs 2025 Salı günü Selahaddin'de Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Dr. Ali Karadaği ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Görüşmede, bölgedeki siyasi durum, son gelişmeler, Suriye Kürtlerinin geleceği ve Suriye'de tarafların sorunların çözümünde barışçıl yollara ve diyaloğa başvurmasının gerekliliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Türkiye'deki siyasi partilerin barış çözümüne yönelik istek ve attıkları adımların olumlu değerlendirildiği görüşmede ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ve bölge hükümeti ile federal hükümet arasındaki ilişkiler ele alındı.
Bu Haber 162 defa okunmuştur.




