Mesrur Barzani, İsveç Maslahatgüzarı Lindström'ü kabul etti

Mesrur Barzani, İsveç Maslahatgüzarı Lindström'ü kabul etti

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani, bugün (19 Ekim Pazar) İsveç'in Irak Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jörgen Lindström ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Kürdistan Bölgesi’nin reform süreçleri ve Irak'taki siyasi gelişmeler değerlendirildi.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mesrur Barzani ve Maslahatgüzar Lindström, Kürdistan Bölgesi ile İsveç arasındaki mevcut ilişkileri çeşitli alanlarda daha da geliştirmenin önemini vurguladılar.

Maslahatgüzar Lindström, dokuzuncu kabinenin yürüttüğü reform süreci ve çeşitli sektörlerde elde edilen ilerlemeler nedeniyle Başbakan Mesrur Barzani'yi tebrik etti.

Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri de Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki çözüme kavuşturulamayan sorunlar oldu. Her iki taraf da, kapsamlı bir çözüme ulaşmak için anayasal hükümlere ve mevcut anlaşmalara bağlılığın kritik önem taşıdığını bildirdi.

Ayrıca, Irak'ın genel siyasi durumu ve yakında yapılması planlanan Irak Temsilciler Meclisi erken seçimlerine yönelik son hazırlıklar da görüşülen diğer konular arasında yer aldı. Taraflar, seçim sürecine dair kapsamlı bir fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmenin, Kürdistan Bölgesi'nin uluslararası ilişkilerini güçlendirme ve bölgesel istikrara katkıda bulunma çabaları açısından önem taşıdığı bildirildi.

Bu Haber 152 defa okunmuştur.