"Suriye'deki çatışmalar Kürtler ve Araplar arasında savaşa yol açmamalı"

Suriye'deki çatışmalar Kürtler ve Araplar arasında savaşa yol açmamalı

PeyamaKurd - Suriyeli siyasi isim Mahmud el-Muslat'ı kabul eden Başkan Mesud Barzani, Suriye’deki taraflar arasında yaşanan çatışmanın Kürtler ile Araplar arasında savaşa  yol açmaması gerektiğini bildirdi.

Başkan Barzani, 16 Ağustos 2025 Cumartesi günü, Selahaddin’de, Suriyeli siyasi isim Mahmud el-Muslat'ı kabul etti.

Görüşmede, bölgedeki siyasi durum ve özellikle Suriye'nin doğusundaki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Suriye'deki siyasi partilerin ve Suriye Hükümetinin, sorunların çözümü ile engellerin aşılması için diyalog ve karşılıklı kabule dayanmaları yönünde teşvik edilmesi gerektiği vurgulanan görüşmede, taraflar arasındaki çatışmanın Kürtler ve Araplar arasında savaşa  yol açmaması gerektiğinin altı çizildi.

Bu Haber 247 defa okunmuştur.