Diyarbakır takımları PFDK’ya sevk edildi

Diyarbakır takımları PFDK’ya sevk edildi

PeyamaKurd - Türkiye Futbol Federasyonu, 2. Lig'in 23. haftasında oynanan maçlardaki bazı olaylardan dolayı Amedspor ve Diyarbekirspor'u PFDK’ya sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre Hukuk Müşavirliği, 2.lig'in 23. haftasında oynanan maçlardaki bazı olaylardan dolayı Amedspor ve Diyarbekirspor'u PFDK sevk edildiğini açıkladı.

Söz konusu duruma dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Diyarbekirspor Kulübü’nün saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve 5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Serhat Enes Çalışan’ın aynı müsabakadaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 01.02.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

Kulüp idarecisi İkram İlhanlı’nın aynı müsabakadaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 01.02.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

"Amedspor'da PFDK'ya sevk edildi"

Kentin futboldaki bir diğer temsilcisi Amedspor da, 68Aksaray Belediyespor ile oynadığı TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “saha olayları” gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildiği belirtildi.