Kürdistan Bölgesi bir an önce alarm durumuna geçmelidir

PKK bugün bir kez daha Kürt topraklarını kana buladı, Kürt kanı döktü. Cinayetlerine iki daha ekledi, iki can daha aldı. 

Türkiye’de ‘barış’ kelimesine sığınan PKK, Güneyde ise işlediği her suçtan sonra ‘brakuji’ kelimesinin kendini koruyacağını sanıyor. 

PKK ‘dostları’ PKK’ye sırtını çevireceğine, yaptığının suç olduğunu söyleyip onu yalnızlaştıracağına; PKK’yi korumaya ve savunmaya yarayan ‘iki tarafa’ da diyalog çağrısı, ulusal hassasiyet, kazanımların korunması ve brakuji uyarısı yapmaya başlıyor! PKK dostları, yakında arabulucu olmak için de hazır olduklarını ifade etmeye başlar.

Duhok Çemanke’de PKK’nin katlettiği peşmerge ‘kardeş’ de, yine aynı gün Hakkâri Derecik’te katlettiği işçi Kürd ‘kardeş’ değil mi? Peşmerge Kürdün bağlı olduğu bir hükümet ve ordu olunca mesele ‘brakuji’ olur, ama o işçi Kürd kimsesiz olunca brakuji anılmaz mı? 


PKK Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD tarafından da terörist ilan edilmiş bir örgüttür. PKK, Güneyde de istenmemektedir. Güneydeki varlığı ile Rojava’daki varlığı ve etkisinin istenmediği birkaç ülke temsilcisi tarafından da açıkça dile getirilmektedir. 


Güneyde PKK saldırısı PDK ve YNK’ye değil, KBY’ye ve toplumuna karşı yapılmıştır, Kürd olsun olmasın dünyadaki KBY’ye sempati taşıyan, destekleyenlere karşı yapılmıştır. 


Kuzeyli Kürdler PKK’nin bu cinayetinin ardından Güneyde neye hazırlanabileceğini çok iyi bilir. Eğer KBY önlem almazsa; çok yakında PKK’nin uzmanlık alanı olan suikastlar, sabotajlar, kundakçılık, haraç, hendekler, cezalandırmalar, araç bombalama, mayın, canlı bombalar, bomba yüklü araçlar dönemi Güneyde başlayabilir. KBY ve toplumu bir an önce alarm durumuna geçmelidir. 


PKK’nin Kurd topraklarını terk etmesini hızlandırmak için siyasi partilerin, siyasilerin ve sivil bireylerin sosyal medya dahil her platformda sesini yükseltmesi gerekiyor

 

Prof. Dr. Aziz Yağan

05.11.2020

 

 


(℗) PeyamaKurd

Bu makale yazarın görüşlerini yansıtmaktadır. PeyamaKurd'un yayın politikası ve editoryal paradigması ile her zaman uyumlu olmak zorunluluğu yoktur.