Koçyiğit: "Kürt sorunu şiddetle değil diyalogla çözülür"

Yayınlanma Tarihi :
Koçyiğit: "Kürt sorunu şiddetle değil diyalogla çözülür"

PeyamaKurd - DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Suriye’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Kürt halkının Kuzey ve Doğu Suriye’de yıllardır büyük bedeller ödeyerek yalnızca kendi topraklarını değil, bölgede yaşayan tüm halkları savunduğunu söyledi.

Koçyiğit, buna rağmen iktidarın “Kürt kazanmasın” anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, bu politikanın Suriye’de istikrarsızlığı artırdığını ve Türkiye’de yaşayan Kürtler üzerinde derin bir kırılmaya yol açtığını ifade etti.

Konuşmasının sonunda çözüm ve diyalog vurgusu yapan Koçyiğit, Kürt sorununun şiddet ve çatışmayla değil, demokratik siyaset ve diyalog yoluyla çözülebileceğini belirtti.

Ayrıca, iktidara Suriye’de barışa katkı sunma ve Kürt halkıyla diyaloğu güçlendirme çağrısında bulundu.