PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner’in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşeceği aktardı.
İsrail basını, Witkoff ve Kushner’in İsrail’e ulaştığını duyurdu.
Witkoff ve Kushner ikilisinin İsrail Başbakanı Netanyahu ile saat 19:30’da (TSİ 20:30) Gazze konusunun merkezde olduğu bir görüşme gerçekleştireceği kaydedildi.
İsrail devlet televizyonu KAN, ABD’li yetkililerin Netanyahu’dan Gazze Şeridi’ndeki son İsrailli esirin cesedi teslim edilmeden Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın açılmasını isteyeceğini dile getirdi.
Haberde, Kushner’in gelecek ay Gazze Şeridi’nin yeniden inşası için fon toplamayı amaçlayan bir konferansın hazırlıklarını yaptığı iddiası bulundu.
Ayrıca, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper’in, bugün İsrailli üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptığı bildirildi.
Cooper’in İsrail ziyaretine ilişkin Tel Aviv ve Washington’dan resmi bir açıklama yapılmadı.