Hakan Fidan, Coloni ile görüşecek

Hakan Fidan, Coloni ile görüşecek

PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye'de geçici hükümetin Cumhurbaşkanı olarak atanan Ebu Muhammed el Colani ile Şam'da görüşecek.

Hakan Fidan, bugün Suriye'nin başkenti Şam'a çalışma ziyareti düzenleyecek.
Aktarılan bilgiye göre, ziyaret kapsamında Bakan Fidan, başkent Şam'da geçici hükümetin Cumhurbaşkanı olarak atanan Ebu Muhammed el Colani (Ahmet eş-Şara) tarafından kabul edilecek.

Fidan'ın Colani'yle görüşmesinde Esad rejiminin devrilmesinden bu yana Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerde çeşitli alanlarda kaydedilen ilerlemenin muhasebesinin yapılması ve ikili işbirliğinin daha da güçlendirilmesi hususunun üzerinde durulması öngörülüyor.

Görüşmede, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve birliğinin muhafazasının her zamankinden daha fazla önem taşıdığı mevcut dönemde Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundan kaynaklanan milli güvenlik endişeleri ile IŞİD ve terör örgütleriyle mücadelede iki ülke arasındaki işbirliğinin değerlendirmesinin yapılması planlanıyor.

Görüşmede, İsrail'in, hem Suriye'nin hem de bölgenin istikrar ve güvenliğine tehdit oluşturan eylem ve söylemlerinin ele alınması bekleniyor.

Bu Haber 220 defa okunmuştur.