Başkan Mesud Barzani: Birleşik bir Kürt tutumunu destekliyoruz

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani, Shams TV'ye verdiği röportajda, barış, Kürt birliği ve son gelişmeleri değerlendirdi.
"Kürtler, gelişmiş devletlerin çoğunun kuruluşundan önce, bu bölgede derin kökleri olan belirgin bir millet." diyen Mesud Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birinci Dünya Savaşı sonrası anlaşmalar, başlangıçta Sevr Antlaşması kapsamında Kürt özerkliği vaat etmiş ancak daha sonra Lozan Antlaşması kapsamında bu sözü tersine çevirmiş ve bir asırlık bölünme ve dışlanmaya yol açmıştır."
"Birleşik bir Kürt tutumunu destekliyoruz"
Suriye'deki gelişmelerle ilgili Başkan Mesud Barzani, yönetim değişikliklerinin beklendiğini ancak dönüşüm hızının şaşırtıcı olduğunu belirterek, "Yeni Suriye yönetimi Kürtlere karşı olumlu bir mesaj verdi, barış ve anlayışını ima etti." diye ekledi.
26 Nisan'da Qamişlo'da düzenlenen Kürt Birlik ve Ortak Tutum Konferansı'na işaret eden Mesud Barzani, "Barışçıl, kolektif diyalog yoluyla Şam ile etkileşim kurmak için birleşik bir Kürt tutumunu destekliyoruz." dedi.
ABD ile ilişkiler
Başkan Barzani, çatışma yerine diyaloğu savunarak ABD ile İran arasındaki görüşmelerin önemini vurguladı.
Bu Haber 320 defa okunmuştur.ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikası sorusu üzerine Mesud Barzani, "Kürdistan Bölgesi olarak ABD ile İran arasındaki görüşmelerin, İran halkının ve tüm bölge halklarının çıkarına olacak ve bölge ve diğer halklara güvenlik ve istikrarın geri getirilmesine yol açacak iyi bir sonuca ulaşmasını temenni ediyoruz" dedi.





