Karantina günleri simülasyonu 

Otoriter ve totaliter rejimlerin, diktatörlerin ve tiranların egemenliklerini sürdürmeleri için kaçırılmayacak bir fırsata dönüştü karantina. Tüm ayıplarını, tüm günahlarını, tüm Suçlarını kolaylıkla gizleyebilecekleri bir ortam sundu.

Halktan çaldıklarını, böylesi zor zamanlarda iade etmeyi akıllarından bile geçirmiyorlar. Devlet imkanları ile besledikleri taraftarlarından İnşa ettikleri koruma duvarlarının ardındalar.

Savaşmaya, çalmaya, çırpmaya, çevreye zehir saçmaya devam ediyorlar, ekonomik ve Sosyal yaşamın tümden bittiği yeni bir sürece giriyoruz. İnsanlığın milyonlarca yılda öğrendiği tüm vücut dilini, vicdanı, şefkati, merhameti, ahlaki değerleri, kucaklaşmayı, selamlaşmayı, saygı ve sevgiyi unutturacak bir simülasyonun içine hapis edildik hepimiz. 

Göçmen trajedisi unutuldu

Dünyada her gün açlıktan ölen çocuk sayısı, Korona virüsten ölen insan sayısının 15 katıdır. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre her 10 saniyede bir çocuk açlıktan hayatını kaybediyor.

Din ve mezhep savaşları, ırkçılık ve milliyetçilikten kaynaklı ölümler Korana virüsten kaynaklı ölümlerin 10 milyon katıdır. BM verilerine göre, her gün mayınlar yüzünden ortalama 25 çocuk ölüyor ya da sakat kalıyor. Son 10 yıldaki savaşlarda 2 milyon çocuk öldü. 6 milyon çocuk sakat kaldı. 12 milyon çocuk evsiz, 1 milyondan fazla çocuk öksüz veya yetim kaldı. 10 milyon çocuk psikolojik sarsıntı geçirdi ve on binlerce çocuk tecavüz ve işkenceye uğradı.

Karantina günleri zamanla biriken bir öfkeye, dünyayı insana zindan yapabileceğini gösteren kleptokrasinin canını sıkan reaktöre dönüşecek gibi. TV’leri işgal eden din bezirganları ve akademik unvan satın alan profesörler bile durduramıyor bu akımı. 

Muhtemelen belli bir süre sokakları tutması için beslenen ölüm makinası paramiliter çeteler, buna engel olmaya çalışacaklar.

3.5 Milyar yılda, yaşam formlarını yok eden virüsler ve o virüslere karşı direnç gösteren güçlü yaşam formları oluştu. Ama hiçbir virüs ve hiçbir yaşam formu; ahlaki değerlerini kaybetmiş, yozlaşmış, vicdansızlaşmış, küstah, cahil, pespaye, görgüsüz, doyumsuz, barbar, taklitçi, ayaktakımı ve onların iktidarları kadar zarar vermemişti bu gezegene. 

Oysa yaşam, ne evrimsel geleceğimizdeki süper zeki türlerin geçmişlerinin simülasyonu ne de genlerin nasıl evrimleştiğini görmek için yapılan bir simülasyon değildir. 

Asıl tehlike yaşamlarımızı birer bilgisayar kodu sanan kleptokrasidir.

İnsanlık için asıl tehlike Covid-19 değil,

Kleptokrasi (Hırsızlar rejimi) ve onun koruyucu zırhı olan ayak takımlarıdır.

Onlar her yerdeler. 

Veysel Göker 

22.03.2020


(℗) PeyamaKurd

Bu makale yazarın görüşlerini yansıtmaktadır. PeyamaKurd'un yayın politikası ve editoryal paradigması ile her zaman uyumlu olmak zorunluluğu yoktur.