Kanlı dilin zehirli meyvesi

Son 50 yıl içerisinde çevre ülkelere baktığınızda kullanılan dil istimal edilecek silahlara adeta tercümanlık eden uzuv haline gelmiş durumdadır. 

İnsanların bahtı ve iradesi bu kontrolsüz uzva esir oldukça akıl inzivaya çekilir ve zehirli dilin acı senet esinden çektiği acı ve ızdırabıyla boğuşurken anatomiye karşı vazife-i asliyesini ihnal etmek durumunda kalır ve kontrolsüz insan veya güç o zaman direksiyona geçer ve menfi neticeler vuku bulur.

Bugün Ankara’da icra başındaki dil, üslup ve irade maalesef bu meyandadır. Bundan iki sene öncesine kadar malum irade Öcalan’ın mektubun basında ifşa ettiği gibi kardeşini de TRT’de konuşturmaktan bahis görmemişti. Ne değişti de gittikçe hırçınlaşan iktidar 4-5 yıldan beri PKK tarafından esir tutulan 13 kişiyi kurtarma girişiminde bulunması da aniden hatırlar oldu ve silahlı kurtarma operasyon yolunu tercih etti. 

Aynı dilden beslenen PKK’nin de esirleri öldürmesi tasvip edilir bir şey değil. Olan yine yavrusunu kaybeden ebeveynlere, babasız kalan çocuklara oldu. İşte kontrolsüz dil ve iradenin bu acı sonucu aslında ufukta görünen seçime yönelik tahvil miydi acaba?

Şimdi de bu önü görülmeyen gidişatta HDP‘nin kapatılmasını yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Gittikçe karla karışık yağmur gibi sürekli taban kaybedip yalpalayan iktidarın sınır ötesi bu başarısızlığını HDP‘yi kapatarak örtbas etmesi sadece içerideki MHP tabanını hoşnut etmekten başka bir işe yaramayacaktır. 

Bilinmesi gereken şu ki ne Erdoğan eski Erdoğan, ne AKP eski AKP, ve ne de Kürtler eski Kürtlerdir. 

Ey akıllarını dillerine ve nefislerine teslim etmemiş akil sahipleri olan yöneticiler, geminizi sahili selamete çıkarmak isterseniz hattı muvasala ile hareket ediniz ki kalpleri bir arada tutabilesiniz. 

Aksi takdirde Suriye, Libya ya da Irak sizden çok uzak coğrafyalar değillerdir. Kan necistir ve kan ile beslenenin sonu hüsrandır. 

İdrak Aklın ürünü ve ruhun sigortasıdır ki insanlığı kemalata çıkarsın. Sulh ve sükûnet kaynağıdır.


Hüseyin Naci

17.02.2021

 

Yazarın Diğer yazıları: Akdeniz sallanıyor, Ankara'da zayiat

 

 

 


() PeyamaKurd

Bu makale yazarın görüşlerini yansıtmaktadır. PeyamaKurd'un yayın politikası ve editoryal paradigması ile her zaman uyumlu olmak zorunluluğu yoktur.